Щотижнева зустріч команди Uptech у новому форматі онлайн

Проблема

Виклики 2020 змусили команду перейти із гнучкого у майже повністю віддалений формат роботи. Для підтримки командної культури, обміну інформацією та важливими новинами, в компанії проводять регулярні зустрічі на всю команду по п'ятницях (так звані "all-hands" зустрічі).


Раніше такі зустрічі проводили в Zoom / Google Meet. Проте такі відеодзвінки мають свої обмеження, розроблені в основному для робочих задач та не сприймаються, як місце для відпочинку чи неформального спілкування. Члени команди по черзі діляться новинами, немає можливості вести вільну дискусію чи обговорення у малих групах (в breakout rooms втрачається зв'язок із рештою команди). 


Дарія, HR команди Uptech, звернулася до Remotion Events за допомогою реорганізувати зустріч, залишити типову формальну частину, але додати також веселий розважальний формат, що дав би можливість команді поспілкуватися у неформальному середовищі та весело провести час. 


Оскільки формат та платформа Remotion уже була готова для схожого формату, ми справилися із цією задачею на всі 💯.


Рішення

Для Uptech ми розбили подію на 2 частини: формальну (із новинами та анонсами компанії), та неформальну (із веселими іграми та вікториною).


Усі 40 учасників спершу приєдналися до лобі, та розділилися на команди. Тут команду зустріли менеджери компанії, та поділилися деякими новинами. 

Далі ми переключили кімнату в режим презентації, та один із спікерів поділився презентацією. 


Після  короткої сесії питань та відповідей пов'язаних із робочими моментами, команда перейшла до неформальної частини, що була розроблена на тему науки та фактів про природу. Вже сформованими командами учасники почали гру. Завдяки добре продуманій механіці платформи, учасники продовжили бачити один одного, але також могли спілкуватися у своїх командах. Це дало можливість водночас обговорювати події та питання, жартувати, але і бачити що інші роблять, бачити їх емоції. 


Ми провели 3 різних типи ігор:

1) Вікторина: потрібно вибрати 1 правильну відповідь серед запропонованих.


2) Своя гра: озвучити правильну відповідь якомога швидше.


3) Співстав факти: спочатку усі відповідають на цікавий факт про себе, а потім намагаються відгадати відповіді інших гравців. 


Подія пройшла дуже весело та динамічно. Бали за кожен раунд та турнірна таблиця підтримували азарт та здорову конкуренцію. В кіні гри — команду переможців нагородили класними призами. 


"Це було справді щось нове об'єднуюче, цікаве та динамічне. Звичайно, спочатку, деякі учасники могли скептично відноситись до ідеї ігор в онлайні, але коли побачили як це весело, і що концепт гри та питання були адаптовані під нас - залишилися майже всі!
Драйвовий, пізнавальний та об'єднуючий досвід. Ми уже хочемо організувати наступну подію із вами, можливо навіть на регулярній основі." — поділилася враженнями від події Дарія.



Підсумок

Віддалена робота - ще не вирок, і не означає, що компанія втрачає зв'язок та відчуття командної культури. Сучасні технології та підходи дозволяють навіть віддалено організовувати зустрічі, що згуртовують та наділяють емоціями не гірше за офлайн.

Події такого формату, як проводить наша команда Remotion, потроху входять в норму корпоративної культури та підтримують командний дух на високому рівні.